Cacaolat

Els treballadors de la planta de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han ratificat en assemblea el preacord assolit per la direcció i el comitè d’empresa, cosa que ha permès desconvocar de manera definitiva la vaga indefinida en aquesta fàbrica.
La plantilla va decidir fa quinze dies de deixar en suspens la vaga després de ratificar el preacord, encara que es va donar quinze dies per continuar negociant a través del comitè per acabar de tancar els serrells pendents.

El resultat de la votació de l’assemblea d’ahir va ser de 35 vots a favor de l’acord, 5 en contra i un en blanc, segons ha explicat a Efe aquest dimecres la presidenta del comitè, Juana Mari Lozano. L’acord sobre el calendari laboral del 2019 permet de conciliar millor la vida laboral i personal dels treballadors d’aquesta planta, una de les principals reivindicacions dels sindicats.

El calendari pactat, que afecta unes 80 persones de la fàbrica, recuperarà a grans trets el calendari laboral del 2017 en lloc del nou per al 2019, que contemplava l’obligació de treballar els caps de setmana d’estiu i desembre. Així, cada torn treballarà ara un màxim de quatre caps de setmana del període que va entre l’1 de juny i el 30 de setembre, a excepció del mes d’agost, en el qual no hi hauria activitat els dissabtes i diumenges. A més, els empleats només treballaran un cap de setmana per torn del mes de desembre.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb