‘Demano disculpes pel fet que la informació del servei d’intel·ligència que vam rebre era errònia’, ha dit l’ex-primer ministre britànic, Tony Blair, en una entrevista concedida a la CNN nord-americana. D’aquesta manera, Blair, que el 2003 va contribuir a la invasió de l’Irac amb la col·laboració dels EUA i Espanya, entonava el ‘mea culpa’. L’explicació que van donar llavors era que el règim de Saddam Hussein disposava d’armes de destrucció massiva, una informació que més tard es demostrà que no era certa.

‘També demano disculpes per alguns dels errors en la planificació i, certament, pel nostre error a l’hora de comprendre què passaria un cop caigués el règim de Saddam’, ha afegit, en referència a la puixança de grups armats com ara ISIS. Reconeix, doncs, que allò que es va fer el 2003 té efectes el 2015. Sobre Hussein, Blair admet que li costa de disculpar-se d’haver-lo eliminat.

Heus ací les declaracions de Tony Blair a la CNN:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb