Som Alternativa demana d’entrar al Consell per la República

  • La formació liderada per Albano Dante Fachín demana donar el protagonisme a la societat civil 'en detriment de l'exclusiu del govern'

VilaWeb
Redacció
07.07.2019 - 13:37
Actualització: 07.07.2019 - 17:19

Som Alternativa ha decidit d’entrar com a membre al Consell per la República perquè consideren ‘imprescindible’ que tots els catalans no independentistes però compromesos amb l’autodeterminació hi siguin representants. En un comunicat, la formació liderada per Albano Dante Fachín s’ha conjurat per ‘construir espais d’unitat a tots els nivells’ i han assegurat que és ‘imprescindible’ la unitat d’acció. D’altra banda, el partit que va formar part de la coalició Front Republicà el 28-A també ha demanat tornar a donar el protagonisme a la societat civil autoorganitzada ‘en detriment del protagonisme exclusiu dels partits a govern’. Aquestes decisions arriben després d’una reunió plenària a Mataró per fixar el seu full de ruta.

Som Alternativa ha apostat així per la unitat, que veu representada en el Consell per la República, entre més espais. ‘Creiem que la unitat és més forta quan és capaç d’incloure la màxima pluralitat possible i la quantitat més gran de mirades’, consideren.

En aquest sentit, també han alertat del relat de l’estat espanyol de divisió entre independentistes i no independentistes i han avisat que així ‘només es beneficia un estat que basa la seva imposició en què no hi ha una majoria capaç de fer-li front coordinadament’. De fet, també han criticat que ERC insisteixi que ‘no són el 50%’ i que ‘no són prou’ perquè contribueix a aquesta visió.

D’altra banda, la formació liderada per Dante Fachín també insisteix que cal generar ‘escenaris de ruptura democràtica i desobediència’ i asseguren que la desobediència civil és un ‘instrument legítim per exigir i forçar l’acceptació del dret d’autodeterminació’. ‘Ens sembla una contribució a la llibertat i la democràcia’, conclouen.

En relació a l’acció de govern, Som Alternativa critica que se centrin en ‘gestionar engrunes’ de l’autonomisme i retreuen que l’acció de govern dels últims vint mesos no hagi servit per ‘aprofundir en la consciència sobre els límits autonòmics’. De fet, asseguren que en haver-ho fet ‘sí que s’hauria eixamplat la base’.

En aquest sentit, l’organització ha planificat un congrés nacional per principis d’octubre per debatre-hi tant l’estratègia a seguir els següents mesos davant la resposta a les sentències, unes possibles eleccions i la política d’aliances a seguir, així com la conformació dels seus òrgans interns i l’organització territorials. Hi participaran tots els seus afiliats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor