La candidata d’ERC i número dos de la llista, Marta Rovira, ha tancat aquest dijous l’acte que els republicans ha celebrat amb antics militants i dirigents del PSC. I ho ha fet, precisament, apel·lant al suport de tots els ‘socialistes demòcrates’ de Catalunya. Segons Rovira, aquells socialistes que realment mantenen l’esperit d’aquesta ideologia han deixat el PSC i ara estan a les diferents plataformes que donen suport a ERC.

‘Els socialistes amb qui volem pactar són aquells amb qui hem muntar aquesta llista. En aquestes eleccions ens presentem amb els socialistes amb qui ens volem entendre’, ha dit. La republicana ha apel·lat a tots aquells que des de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut al 2010 s’han sentit0 ‘expulsats’ de l’estat espanyol: ‘Ara aspirem que tots els que es van sentir expulsats de l’estat l’1-O a cops de porra i tots els que van sortir el 3-O per reivindicar els drets fonamental, ens acompanyin el 21-D’.

Rovira ha definit el PSC com ‘aquells que s’autoanomenen socialistes, que s’han quedat el nom i la rosa, però que entren en contradiccions absolutes’. Ha criticat el suport del PSC al 155 i el fet que ara Iceta hagi demanat l’indult pels presos polítics.

L’ex-conseller socialista Ernest Maragall ha afegit, sobre el PSC: ‘Només li queda la P, de Partit, de gestió d’interessos. El que està fent Iceta amb el PSC és convertir-lo en la nova vella Convergència, la del ‘lobbie’, la que té de padrí a Duran i Lleida, la del pacte petit, la de mercadeig. Aquesta és l’oferta que fa el socialisme oficial’.

L’ex-batllessa de Badalona i ex-senadora del PSC, Maite Arqué, ha explicat que temps enrere va lluitar pel federalisme però va veure que l’estratègia no donava resultat, de manera que va abraçar l’independentisme. Ha assegurat que la reforma de la Constitució no és cap garantia per als catalans: ‘Jo crec que si obren la Constitució serà per anar a pitjor’.

El sindicalista i ex-militant del PSC José Rodríguez ‘trinitro’ –24è a la llista– ha criticat que el PSC ha deixat de defensar l’obrerisme català. ‘El món ha canviat i el PSC no’, ha dit. L’ex-dirigent del PSC i fundador del moviment Avancem, Fabián Mohedano –candidat 27è de la llista d’ERC per Barcelona al 21-D–, ha demanat que la independència no faci oblidar que l’educació ha de ser una prioritat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]