Rosa Peral critica la sèrie de Netflix sobre el crim de la Guàrdia Urbana i diu que no ha cobrat res

  • Admet que el documentari 'Las cintas de Rosa Peral' pretén afavorir-la i diu que es penedeix de no haver denunciat abans Albert López

VilaWeb

ACN

20.09.2023 - 10:57
Actualització: 20.09.2023 - 12:35

Rosa Peral ha carregat contra la sèrie de Netflix El Cuerpo en Llamas en considerar que és malintencionada. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que està causant un impacte negatiu en les seves filles i que “ningú s’ha parat a pensar en el dany que els està causant”. L’ex-agent de la Guàrdia Urbana ha defensat que no ha cobrat ni un euro per aquest programa: “L’únic que he guanyat és que la gent m’enfonsi amb la sèrie”. La condemnada ha indicat que tampoc no ha percebut cap compensació pel documentari Las Cintas de Rosa Peral, tot i que ha admès que es va fer per afavorir-la en veure la dimensió que va agafar el cas abans del judici. Alhora, ha dit que es penedeix de no haver denunciat abans a Albert López, l’altre condemnat pel crim.

L’ex-agent de la Guàrdia Urbana ha fet aquestes declaracions en una entrevista telefònica que ha concedit a Catalunya Ràdio de la presó de Mas d’Enric estant, on està complint una condemna de 25 anys de presó per l’assassinat del també policia de Barcelona, Pedro Rodríguez. Per aquest crim també va ser sentenciat a 20 anys de presó Albert López.

La condemnada ha criticat la sèrie de Netflix i ha explicat que va denunciar els seus creadors pel mal que podia causar a les seves filles i perquè és malintencionada. En aquest sentit, ha dit que no hi troba cap voluntat d’informar i lamenta que ningú ha tingut en compte que les seves nenes ara són adolescents. “No ho he fet per mi, sinó pel que poden patir elles, pel que poden dir-los els que les envolten”, ha comentat.

Sobre la decisió de l’Audiència de Barcelona d’ordenar l’embargament dels possibles pagaments que tant ella com Albert López hagin pogut percebre per la producció de sèries de ficció i documentari sobre l’anomenat crim de la Guàrdia Urbana, ha estat taxativa i ha remarcat que no ha cobrat res. “M’han arribat comentaris que jo he guanyat diners, però no és cert. L’únic que he guanyat és que la gent m’enfonsi amb la sèrie”, ha assenyalat.

En aquesta mateixa línia, l’ex-agent de la Guàrdia Urbana ha parlat sobre la polèmica al voltant del documentari i sobre les declaracions d’alguns periodistes que han indicat que van ser manipulats. “Més que donar la meva versió dels fets, el que pretenia era mostrar que el cas es va fer molt mediàtic abans del judici i que quan jo hi vaig arribar ja semblava culpable”, ha relatat Peral, que ha dit que va sentir que “havia de demostrar que no ho era”.

En relació amb els capítols de Crims dedicats a aquest cas, la condemnada ha reconegut que els ha vist i que no li han agradat. “Hi ha moltes coses que queden a l’aire”, ha considerat.

De la mateixa manera, ha mantingut la seva innocència i la tesi que va defensar en el judici. Amb tot, ha dit que es penedeix de no haver anat a la policia el dia en què, segons ella, Albert López va posar fi a la vida de Pedro Rodríguez. “En comptes de seguir-li el fil, tenir tanta por i escriure els missatges, hauria d’haver anat a la policia”, ha lamentat. Peral ha dit que no confia en la justícia ni en la policia perquè al llarg de la seva vida ha rebut “molts pals”.

Sobre l’expedient disciplinari que Justícia li ha obert per concedir entrevistes telefòniques de la presó estant sense permís previ, ha defensat que no està fent res mal fet i que ha atès els mitjans des de la cabina de telèfon pública de la instal·lació.

D’acord amb Catalunya Ràdio, Peral ja hauria rebut una sanció per un mal ús del règim intern de comunicacions de manera que actualment només es pot comunicar amb els seus familiars directes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor