Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar i la Boscana reben la segona estrella Michelin

  • Els establiments Kamikaze, Llavor, Rubén Miralles, Simposio i Scapar s'estrenen amb una primera distinció

VilaWeb
25.11.2025 - 21:41
Actualització: 25.11.2025 - 22:11

La gala de la Guia Michelin s’ha fet aquest vespre i, una vegada més, es va demostrant l’alt nivell gastronòmic del país. Cinc restaurants dels Països Catalans han estat guardonats amb la primera estrella Michelin i quatre restaurants han guanyat la seva segona estrella.

Els inspectors de la guia s’ha deixat seduir finalment per la creativitat gastronòmica de l’Enigma, el restaurant capitanejat pel xef Albert Adrià. A l’establiment situat al carrer de Sepúlveda de Barcelona se li resistia de feia temps la segona distinció de la guia vermella, que va rebre la primera estrella fa set anys. També s’han anunciat les segones estrelles per a l’Aleia, comandat per Paulo Airaudo, a la primera planta de l’hotel Casa Fuster, un edifici projectat per l’arquitecte modernista Domènech i Muntaner; la Boscana, de Joel Castañé, que es troba a Bellvís (Pla d’Urgell), un espai de 60.000 metres que compta amb solament vuit taules; i el Mont Bar, amb Francisco José Agudo als fogons, a Barcelona. Procedent de l’escola elBulli i havent estat cap de cuina del Tickets, aplica ara la creativitat a receptes clàssiques i converteix els aperitius amb un símbol.

Els restaurants Llavor, d’Orpesa (Plana Alta), Rubén Miralles, de Vinaròs (Baix Maestrat), Simposio, de Sant Antoni de Benaixeve (Horta Oest) i  els barcelonins Kamikaze i l’Scapar s’han estrenat amb la seva primera estrella.

La Michelin no ha incorporat cap nou triestrellat en l’edició següent de la guia. Mantén la distinció, però, els restaurants que ja la tenien, com l’ABaC, la Cocina Hermanos Torres, el Disfrutar i el Lasarte, al costat del gironí i veterà Celler de Can Roca.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor