El jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona ha acordat reobrir les diligències sobre els desordres públics que es van produir a l’estació de Sants per l’ocupació de les vies del tren durant la vaga general del passat 8 de novembre. La jutgessa ho ha acordat després d’acceptar el recurs interposat pel Ministeri Fiscal contra l’acta de sobreseïment provisional dictada pel mateix jutjat.

Un cop reoberta la causa, on s’investiguen els possibles delictes de desordres públics i coaccions, la magistrada ha citat els nou investigats, que van ser les persones que van poder ser identificades al sortir de les andanes, per prendre’ls declaració els dies vinents 26 i 28 de març.

La magistrada també ha demanat a Adif que informi sobre els trens que van resultar afectats per l’obstaculització a les vies 1 i 7 de l’estació de Sants de Barcelona, viatgers afectats pels talls i perjudici econòmic generat per aquesta actuació i també la remissió de les imatges de les vies afectades durant el tall. Així mateix, la jutgessa ha requerit a les cadenes de televisió de TVE, TV3, Antena 3, La Sexta i Cuatro- que remetin les imatges captades sobre els fets ocorreguts a les vies de l’estació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb