Ingredients:
8 pomes mitjanes Royal Gala
150 g de carn de vedella
150 g de magra de porc
1 pit de pollastre petit
2 ous, llimona, 2 o 3 melindros
2 preses de xocolata sense llet
50 g de sucre
50 g d’ametlles torrades
sal, oli, llard, canyella, torró de Xixona (si es vol), pebre
brou (tant com calgui)
Per rostir les carns, com s’acostumi (admet llard, pastanaga, cebeta, alls,…)

Elaboració:
El dia abans rostim les carns juntes.

Un cop rostida, trinxem la carn amb un raig de suc de llimona i la pastem bé amb un ou batut. Si queda massa sucosa, l’espessim amb un melindro.

Rentem i assequem les pomes, els traiem el cor i les llavors, per la part oposada al pèndol, i farcim el forat amb la pasta de carn.

Posem una paella amb oli al foc. Suquem la poma per la part del farciment en ou batut i la posem a fregir a la paella per afermar el tap, per després sofregir tota la poma. Posem el suc de la cocció de la carn que ens ha quedat en una cassola de terrissa. A mesura que enllestim el fregit de la paella, hi col·loquem les pomes, amb el tap de carn cap amunt. Si cal, afegim una mica més d’oli. Tres o quatre escarrotxes de llimona, un polset de sal, una escampada de sucre.

Afegim brou fins a cobrir les pomes. Quan les pomes canvien de color (mitja hora, més o menys), afegim una picada amb melindros esmicolats, xocolata ratllada, ametlles ben fines, sucre i, si es vol, els torrons i la canyella. I continuem la cocció.

L’endemà, tornem a escalfar la cassola, damunt d’una planxa de ferro i a foc ben lent. Repetim aquest procés durant quatre dies. És la manera de confitar les pomes, fer-les gustoses i amb un suc espès i perfumat. Sobretot, cal vigilar la cocció, perquè és un guisat molt fàcil d’enganxar-se.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb