pizza

Ingredients:
Per a fer la pasta:
1/2 kg farina de força
1/4 l aigua mineral
10 g llevat de forner
10 g sal
25 g oli

Per a farcir la pizza:
1 pot de tomàquet triturat cuit
1 tall de pernil dolç gruixut per a fer-lo a daus
1 grapat de xampinyons
1 pebrot vermell
1 paquet de formatge mozzarella ratllada
orenga, oli, sal

Elaboració:
Per a fer la pasta: desfem el llevat amb una mica d’aigua. Posem la farina en forma de volcà a sobre el marbre i a dins hi posem l’oli, l’aigua, la sal i el llevat desfet. Treballem la pasta amb la mà fins que quedi fina, que es desenganxi de les mans però que no es trenqui. L’emboliquem en paper film i la deixem reposar a la nevera dotze hores com a mínim.

Passat aquest temps, agafem la pasta i la treballem una mica més. Li donem la forma rodona i la posem en una safata per a anar al forn. A sobre, hi posem un llit de salsa de tomàquet, els daus de pernil dolç, uns quants xampinyons tallats a rodanxes i unes tires de pebrot vermell per donar-hi color. Espolsem orenga per sobre, un raig d’oli i sal. Finalment, hi afegim la mozzarella ratllada.

Enfornem la pizza i la deixem coure uns vint minuts, fins que sigui cuita. El forn ha d’anar fort, entre 200° i 220°.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb