Ingredients:
(per a 4 persones)

600 g de calamars
1 kg de musclos de roca
4 grans d’all
1 ceba
un tros de pebrot verd
3 tomàquets madurs
1 copa de conyac
1 copa de vi blanc
sal, oli d’oliva
un trosset de bitxo
pebre vermell i negre
una mica de sucre

Elaboració:
Netegem els musclos, els podem en una cassola tapats i al foc. Quan són oberts hi tirem una copa de vi blanc. Tanquem el foc i els deixem reposar tapats.

En una cassola, posem oli i fem sofregir dos grans d’all tallats. Tot seguit, hi afegim el calamar a rodanxes i també el deixem  coure. Quan perdi l’aigua, l’en retirem.

Després, al mateix oli, tirem la ceba picada, el pebrot verd a trossets i quan la ceba sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat, amb una mica de sal i de sucre. Ho deixem coure.

Al final de la cocció, hi afegim una copa de conyac i el tros de bitxo. Hi posem una mica de pebre vermell i de pebre negre. Si la salsa surt massa espessa, hi afegim una mica de l’aigua de bullir els musclos.

Posem els calamars a la cassola, que facin xup-xup uns minuts i, abans de tancar el foc, hi afegim els musclos. Si cal, rectifiquem de sal. I ja ho podrem servir.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb