Qui és qui a la llista de Catalunya Sí que es Pot?

VilaWeb
Redacció
12.08.2015 - 06:00
Actualització: 18.08.2015 - 16:58

La candidatura de Catalunya Sí que es Pot ja té perfilades les llistes per a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Dilluns es va anunciar que Marc Vidal, Sarà Vilà i Gerard Bargalló encapçalarien les llistes de Girona, Lleida i Tarragona, respectivament. Sobre la demarcació de Barcelona, de la qual ja se sabia que Lluís Rabell i Gemma Lienas serien els dos primers candidats, se’n van fer públics els trenta primers noms. Vegeu qui són cada un.

Llista per a Barcelona
Lluís RabellLluís Rabell (1954), cap de llista per a Barcelona. És llicenciat en traducció i interpretació, però durant bona part de la seva vida va dirigir l’empresa familiar. Des de l’any 2000 ha estat molt implicat en els moviments veïnals de Barcelona fins a presidir l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample. Més tard va assumir la presidència de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona.

Gemma LienasGemma Lienas (1951), número dos per a Barcelona. Coneguda per la carrera tan prolífica d’escriptora, amb més de noranta títols publicats. Ha rebut uns quants premis nacionals, com ara el Ramon Llull de les Lletres Catalanes, i internacionals, com ara la menció d’honor de l’IBBY. A les últimes eleccions municipals va fer costat a la candidatura de BComú i va anar de número trenta-sis a la llista. Anteriorment havia estat molt pròxima  al PSC.

989803Joan Coscubiela (1954), número tres a la llista per a Barcelona. La seva trajectòria política és llarga. Va ser secretari general de CCOO durant tretze anys. Des del 2011 és diputat d’ICV-EUiA al Congrés dels Diputats espanyol, adscrit dins del grup parlamentari d’Esquerra plural.

 

Àngels Martínez (1948), número quatre. És doctora en ciències econòmiques per la UB. Va començar a entrar a la política ben aviat, als vint anys ja militava al PSUC. Va col·laborar amb la fundació del PCC i més tard d’EUiA, amb la qual cosa va esdevenir la primera dona candidata del partit a les eleccions al Parlament Europeu. Ha continuat vinculada al partit i a les últimes eleccions municipals va ocupar el lloc trenta-dos de la llista BComú.

Albano Dante (1976), número cinc. És el fundador de la revista Cafè amb Llet. El mes de juny passat va ser escollit candidat de Podem a les eleccions del 27-S.

Joan Josep Nuet (1964), número sis. Des del 2012 és el coordinador general d’EUiA, i va ser-ne un dels fundadors. Prèviament havia format part del PCC i CCOO. Des del 2011 és diputat al congrés espanyol amb el grup d’Esquerra Plural.

Jéssica Albiach (1979), número set. Periodista de formació, ha treballat als àmbits de la comunicació i la política. Actualment treballa de secretària de comunicació de Podem Barcelona i Podem Catalunya.

Joan Giner (1990), número vuit. Ha estat involucrat en unes quantes causes socials des del 15-M. El 2012 va ser un dels fundadors de l’Ateneu Popular de Cornellà i actualment és el secretari general de Podem de la ciutat.

Marta Ribas (1975), número nou. Periodista de formació, va iniciar-se en política a Rubí i va entrar-hi de regidora el 2004. El 2013 va deixar l’àmbit municipal per dedicar-se al parlament, on ha estat diputada durant l’última legislatura.

Josep Vendrell (1968), número deu. Va ser cap de gabinet del conseller Joan Saura al Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat. També ha estat diputat del Parlament de Catalunya durant l’última legislatura.

Anna Maria Pérez, número onze. Advocada.

Marc Bartomeu (1991), dotzè a la llista. És llicenciat en ciències polítiques i ha col·laborat en la construcció de Podem a Barcelona. Ha estat portaveu i més tard secretari general del partit a Barcelona.

Laura Massana, número tretze. Diplomada en treball social, és adherida a ICV des del 1991 i és membre del Corrent Compromís per la Independència. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya.

David Cid (1980), número catorze. Activista i coordinador d’ICV Barcelona.

Montserrat Pratdesaba (1963), número quinze. Coneguda amb el sobrenom de Big Mama Montse s’ha dedicat professionalment a la música blues.

Marc Llaó (1975), número setze. Militant d’EUiA, activista pels drets dels migrats i membre de l’Ateneu Roig.

Núria Lozano (1967), número disset. Ha estat militant de CCOO i d’EUiA des del 1998, on actualment és membre del consell nacional. També és fundadora de la xarxa de sindicalistes del Partit de l’Esquerra Europea, de la qual forma part del nucli coordinador.

Juanjo Cáceres (1974), número divuit. Membre del Consell Ciutadà Autonòmic de Podem a Catalunya, com també d’unes quantes entitats socials i científiques.

Noemí Ayguasenosa (1976), número dinou. Afiliada a ICV, ha estat assessora del diputat Raül Romeva al Parlament Europeu. Va gestionar els conflictes de seguretat quan Joan Saura va ser conseller d’Interior.

David Companyon (1960), número vint. Activista social i membre d’unes quantes associacions i entitats. Afiliat a Comissions Obreres des del 1983 i membre d’EUiA des que es va fundar. Ha estat diputat al parlament durant l’última legislatura.

Ruth Moreta (1972), número vint-i-u. Pertany al consell ciutadà de Santa Coloma de Gramenet.

Toni Ribas (1966), número vint-i-dos. Militant d’EQUO i forma part de BComú.

Sonia Ruiz (1976), número vint-i-tres. Doctora en ciències polítiques.

Jordi Manils (1984), número vint-i-quatre. Portaveu d’ICV-EUiA i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Montmeló des del 2011.

Antonio Molina (1972), número vint-i-cinc. Membre de la PAH.

Cristina Simó (1967), número vint-i-sis. Activista feminista, afiliada a CCOO i membre d’ICV.

Núria Vila, número vint-i-set. Doctora en antropologia social i cultural, i periodista.

Saida Ehliluch, número vint-i-vuit. Activista als moviments socials i associacions d’aturats.

Dionisio Giménez, número vint-i-nou. Periodista i escriptor, amb catorze llibres publicats.

Pau Planelles (1988), número trenta. Secretari de Moviments Socials d’ICV des de principi del 2015.

Llista per a Girona
Marc VidalMarc Vidal (1954), cap de llista per a Girona. És professor de llengua catalana i durant la darrera legislatura ha estat diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA. Com a diputat ha estat portaveu de la comissió d’Empresa i Ocupació, de la comissió d’estudi de lluita contra la desocupació, de la comissió d’investigació sobre la Sanitat i de la comissió d’investigació sobre el ‘cas Pujol’. Anteriorment havia estat coordinador d’ICV a la província de Girona.

Alba García (1987), número dos de la llista per a Girona. Professora d’una escola pública.

Joan Salmerón (1958), número tres de la llista per a Girona. Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Blanes, on lidera el grup d’ICV-EUiA-Pirates i fa de regidor des del 2003.

Marta Domènech (1963), número quatre de la llista. Professora.

Sònia Pujol (1970), número cinc. Regidora d’ensenyament, joventut i participació ciutadana a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro.

Llista per a Tarragona
Gerard BargallóGerard Bargalló (1977), cap de llista per a Tarragona. És nascut a Reus i és el secretari general de Podem en aquesta població des del gener passat, quan es va imposar en unes eleccions primàries. És tècnic en informàtica de gestió ‘freelance’.

 

Hortènsia Grau (1960), número dos de la llista per a Tarragona. Membre i presidenta del consell nacional d’ICV i des del 2010, diputada al Parlament de Catalunya.

Adriana Álvarez (1991), número tres de la llista per a Tarragona. Llicenciada en comunicació audiovisual.

Carles Sanchís (1960), número quatre. Regidor d’Atenció a les Persones i Medi Ambient a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita per ICV.

Encarna Ramírez (1953), número cinc. Regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Roda de Barà i afiliada a CCOO des de la legalització del sindicat.

 

Llista per Lleida
Sara VilàSara Vilà (1979), cap de llista per a Lleida. És filòsofa de formació i activista social i internacional. Ha estat diputada al Parlament de Cataluna per ICV-EUiA durant l’última legislatura. Ha estat la cara visible de Compromís per la Independència, el corrent independentista d’ICV.

Meritxell Genao (1973), número dos de la llista per a Lleida. Forma part del consell ciutadà de Podem a Lleida i Catalunya.

Adrián León (1992), número tres de la llista per a Lleida. Advocat.

Adrià Calero (1993), número quatre. Coordinador d’EUiA.

Jaume Moya (1972), número cinc. Procurador, ex-coordinador comarcal a la Segarra de l’Assemblea Nacional Catalana i membre de Compromís per la Independència, corrent intern d’ICV.

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor