Els Lledoners, 4-7-2018

Estimada Merçona,

La teva carta m’ha emocionat més enllà de com ho puguin fer les paraules d’escalf i de suport que hi escrius.

El temps que vivim, efectivament, ens ajuda a entendre més bé la importància de retre comptes amb el passat. La ignomínia de qualsevol sistema injust només alimenta desconfiances i recels; sense una mirada neta envers el passat no podem mirar ni construir envers el futur.

Les teves paraules són justes, són oportunes, són necessàries. Ja que no és possible de retornar la vida, almenys és imprescindible de recuperar la dignitat manllevada. Això vàrem començar a fer amb l’aprovació de la llei que anul·lava els judicis i les sentències franquistes. El meu avi, justament, era un d’aquells milers de ciutadans ultratjats pel règim feixista.

Quan la justícia falla, la lluita per la llibertat esdevé imprescindible. Amb la vostra veu heu il·luminat el camí que tants més haurem de continuar al llarg dels anys. Per tot això, i per molt més, gràcies!

Perquè no ens mena cap ànsia de victòria sobre ningú, sinó el desig de construir un futur per a tothom, en forma de república, que sigui ètic, just, inclusiu i solidari. Aquesta és la nostra feina, i hi persistirem.

Raül Romeva Rueda

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb