Puigdemont respon al Consell de Garanties: ‘El govern convocarà el referèndum, la partida per a fer-lo està avalada’

  • Creu que la partida econòmica està 'perfectament avalada’

VilaWeb
Redacció
03.03.2017 - 13:39
Actualització: 03.03.2017 - 14:05

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha respòs al dictàmen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos de 2017, que opina que les partides del referèndum són inconstitucionals: ‘El govern convocarà el referèndum. La partida econòmica està perfectament avalada’. Argumenta que el que prepara el govern és el que la ‘majoria d’ajuntaments i ciutadans desitgen’, que és votar.

‘El capteniment democràtic i la voluntat de defensar el que defensa el món local és radicalment democràtic. I els ciutadans de Catalunya mereixen respecte. Se’ls ha de donar la paraula. Tan difícil és d’entendre?’, ha reblat.

El Consell de Garanties Estatutàries creu que la disposició addicional 31, reservada pel referèndum en el projecte de pressupost del 2017, és inconstitucional i antiestatutària. En la disposició addicional, de 5,8 milions d’euros, ‘el Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria’.

Puigdemont ha afirmat a la clausura de l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) que Catalunya està a només uns mesos de donar sentit al motiu pel qual es va crear l’entitat, ha recordat que al parlament hi ha una majoria independentista i que existeix un mandat popular per fer la independència.

Ha afegit que l’AMI ha d’acompanyar, liderar i empènyer en el tram final del procés sobiranista i ha assegurat que els ajuntaments estàn preparats per resistir i per aportar l’experència del món local en situacions complexes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any