El president Puigdemont amb el cònsol general de la RP Xina, Heng Tang (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui el cos consular que els mesos vinents tindrà una feina que va una mica més enllà de la tasca habitual: ‘Catalunya camina cap a la independència’, ha dit.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions al Palau de la Generalitat durant la recepció que es fa cada any als cònsols acreditats a Barcelona, encapçalats pel degà, Juan Alfredo Buffa, cònsol general del Paraguai. El president, acompanyat del conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i el d’Empresa, Jordi Baiget,  ha començat el discurs desitjant que Barcelona es convertís aviat en capital d’estat. I ha afegit que Catalunya no era pas un país ordinari, ni ho era tampoc el procés que vivia.

Tot seguit, s’ha posat a disposició dels representants consulars per a resoldre qualsevol dubte o inquietud. ‘Volem que el contacte sigui permanent, la informació flueixi i les informacions que els reclamin els seus països d’origen siguin com més fiables, aprofundides i documentades millor –ha dit–. Ens tindran al seu costat cada dia, com estic convençut que la gent que vostès representen i que viuen entre nosaltres estan al costat del país.’

Finalment, ha volgut agrair la tasca que fan els representants consulars en el model sòcio-econòmic, polític i cultural del país des d’una ciutat com Barcelona, que té una llarga tradició consular i és ‘la tercera ciutat no capital encara d’estat amb més representants consulars al món’.

Vegeu el vídeo de la intervenció de Puigdemont i Romeva:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]