govern valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, no defalleix i ha anunciat que s’adreçarà al govern espanyol per a demanar-li que convoqui la comissió per a la negociació política sobre un nou model de finançament. Una petició que ja ha fet unes quantes vegades i que ha intensificat des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa, al juliol.

A més, també traslladarà a la ministra d’Economia, Nadia Calviño, les consideracions de la Generalitat sobre la necessitat que el deute històric sigui compensat. Puig n’ha parlat a la sessió de control de les Corts, en resposta a una pregunta formulada pel síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre les últimes informacions que apunten al fet que el govern espanyol ha renunciat a reformar el sistema de finançament.

Puig ha insistit que per al Consell és una qüestió ‘irrenunciable’ i que ho va dir al ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, en la darrera visita a València, i també al president Pedro Sánchez. Ha insistit que els interessos del País Valencià passen per damunt dels ‘interessos partidistes’. De tota manera, Sánchez ha dit que no pensa tractar de la reforma del finançament fins a la legislatura vinent.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb