Una plataforma cercarà el reconeixement de la rumba catalana per la UNESCO

  • "Per a nosaltres, la rumba catalana és una manera d'entendre la vida", ha dit Amadeu Valentí, president de la plataforma

VilaWeb
Imatge d'arxiu de Sabor de Gràcia al Teatre Apolo de Barcelona
12.12.2022 - 18:20
Actualització: 12.12.2022 - 20:44

Artistes, músics, creadors, associacions i la comunitat gitana de Catalunya s’han unit en una plataforma per aconseguir que la rumba catalana sigui reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Amb el lema “La rumba és nostra!”, la Plataforma per la Rumba Catalana s’ha presentat avui a Barcelona amb l’objectiu d’obtenir el reconeixement i protegir i normalitzar la rumba catalana arreu, fent promoció en pobles, festivals i escoles, i aconseguir “que soni a tot el món”. Entre els promotors de la candidatura hi ha Rosa Pubill, filla de Peret, i Amadeu Valentí, fill del Chacho i president de la Plataforma Nacional pels Drets Gitanos. També hi ha Sicus Cabornell, del grup Sabor de Gràcia, i Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània i de la Xarxa Internacional d’Escriptors per la Terra.

Valentí, president de la plataforma, ha assenyalat durant l’acte de presentació: “Per a nosaltres, la rumba catalana és una manera d’entendre la vida”. Rosa Pubill ha manifestat que amb la iniciativa volen protegir el llegat de la rumba catalana i donar eines a les futures generacions perquè s’animin amb aquest gènere.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor