El menorquí Pau Sintes, millor xef jove d’Europa

  • Sintes ha presentat al concurs una versió tradicional i una altra d'innovadora d'un plat típic de l'illa de Menorca, les albergínies farcides

VilaWeb
13.11.2022 - 10:00
Actualització: 13.11.2022 - 18:42

El jove xef d’Alaior, Menorca, i ambaixador de Menorca Regió europea de la Gastronomia 2022, Pau Sintes, ha aconseguit el primer premi en el concurs European Young Chef, celebrat a Trøndheim, Noruega. Instruït al grau de ciències culinàries i gastronòmiques de Barcelona (CETT), Sintes s’ha imposat als altres vuit participants d’aquest certamen internacional.

Pocs minuts després de ser condecorat, el jove cuiner reconeixia estar “molt orgullós” d’haver representat a Menorca. Li han fet costat durant tota la jornada els seus mentors, Toni Tarragó i Sílvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Sílvia i el representant de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme, el Jaume Gomila.

Sintes ha presentat al concurs dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa de Menorca: les albergínies farcides, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del Fra Roger, l’Art de la cuina, al segle XVIII.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor