Pau Capell triomfa en la cursa de 118 quilòmetres de la prestigiosa UTMB

• El corredor ha completat la cursa, amb un desnivell de 7.223 mestres, en menys de 15 hores

25.08.2016 - 18:09

El corredor Pau Capell ha guanyat una de les curses de l’Ultra-Trail de Mont-Blanc (UTMB), que recorre 118 quilòmetres de distància amb 7.223 de desnivell. El corredor de Sant Boi de Llobregat ha completat la cursa en un temps de 14 hores i 45 minuts i ha arribat a la meta sostenint una estelada. Durant la cursa, ha anat a una velocitat mitjana de vuit quilòmetres per hora. El segon corredor en arribar a la meta ha estat el canari Yeray Duran López, i ha trigat gairebé trenta minuts més que Capell. En tercer lloc ha quedat l’italià Franco Colle, amb un temps de 15.32 hores.

La cursa va començar ahir a Courmayeur, a Itàlia tocant a la frontera amb França i ha seguit un recorregut anomenat Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) que l’ha dut pels Alps fins a la població de Chamonix, a França, on estava situada la meta. La gran dificultat de la prova és el desnivell, que conté pics de fins 2.546 metres d’altitud.

Pau Capell té vint-i-quatre anys i, malgrat que només en porta tres practicant el trail running, ja ha guanyat algunes de les curses més prestigioses en aquest esport com l’Ultra Trail Australia. També ha quedat en molt bones posiciones en les curses de Transgrancanaria, en què va quedar tercer, Ultra Sierra Nevada 2015, en què va quedar primer i l’Ultra Mallorca Serra de Tramuntana

L’UTMB compta amb quatre curses que tenen entre 2,1 i 290 quilòmetres de recorregut, amb desnivells positius que oscil·len entre els 100 i els 26.500 mestres.