Tres joves denunciats per penjar una pancarta en suport de Hasel a la seu del PSC de Lleida el 2018 rebutgen un pacte

  • La fiscalia els acusa d'un delicte de violació de domicili jurídic i el judici es farà a l'octubre

VilaWeb
Redacció
16.05.2022 - 17:38

Tres joves denunciats per penjar una pancarta a la seu del PSC de Lleida contra l’empresonament del raper Pablo Hasel han rebutjat un pacte amb la fiscalia. Els fets van tenir lloc l’octubre de 2018 i el PSC va presentar una denúncia als Mossos al·legant que hi havien entrat sense consentiment. Arran de la investigació, la fiscalia els va acusar d’un delicte de violació de domicili jurídic pel qual els demanava entre nou mesos i un any de presó. Avui el ministeri públic els ha ofert de rebaixar aquesta pena a canvi de reconèixer que havien comès un delicte i evitar així el judici. Tots tres, però, ho han rebutjat i aniran a judici a defensar la legitimitat de l’acció i a exigir l’absolució. La vista es farà previsiblement a l’octubre.

Els tres acusats formaven part d’un grup de persones que el 22 d’octubre de 2018 cap a les 11.30 van accedir a la seu del PSC de Lleida i van penjar al balcó una pancarta on s’hi podia llegir ‘Lluitem pels drets i les llibertats democràtiques. Pablo Hasel Llibertat’. Segons va informar llavors el PSC, van ser els mateixos treballadors del partit els que van retirar la pancarta i després els joves van marxar. Segons els Mossos, aquests joves haurien fet ús de la força per portar a terme l’acció i se’ls va denunciar per un delicte de violació de domicili jurídic.

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel va difondre per les xarxes un comunicat on explicava que havien entrat a la seu del “PSOE a Lleida” per ”reivindicar els drets i les llibertats democràtiques que aquest règim viola sistemàticament amb la violència de la repressió”. Sobre això, assenyalaven que els governs del PSOE ”sempre s’han destacat per la brutalitat contra lluites obreres i antifeixistes” i recriminaven que són el partit que ”va crear els GAL i ni tant sols ha derogat la llei mordassa com van prometre”. Al mateix temps la plataforma lamentava que permetin empresonaments per un ”referèndum democràtic, manifestar-se, aturar desnonaments o per explicar fets objectius sobre la monarquia, els cossos repressius i els presó polítics”; tot plegat, amb la ”complicitat” de Podem”, afegia el comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any