Montse Venturós: ‘Tornaria a posar l’estelada’

  • La batllessa de Berga s'ha negat a declarar al jutjat, citada per no haver haver retirat l'estelada el 27-S ni el 20-D

VilaWeb
Enric Arqués
04.04.2016 - 22:00
Actualització: 05.04.2016 - 11:45

La batllessa de Berga, Montse Venturós, s’ha negat avui a declarar al jutjat, on havia estat citada en qualitat d’investigada per no haver retirat l’estelada de l’ajuntament durant les jornades electorals del 27 de setembre i 20 de desembre de l’any passat. Venturós ha rebut el suport de partits polítics i també d’entitats com ara l’ANC, Òmnium i Súmate, que s’han concentrat davant els jutjats. La batllessa va parlar ahir amb VilaWeb sobre com encarava aquesta citació.

—Avui tindreu el suport de més regidors independentistes encausats per haver donat suport a la declaració del 9-N i també vindran representants d’entitats sobiranistes…
—Aquest suport és molt gratificant. Sempre dic que del carrer és d’on surt el moviment. I si d’alguna manera es pot frenar aquest atac és amb el suport de la gent als càrrecs electes i també a les persones que lluiten per la independència. Ara tenim aquesta visió que els regidors tenen un pes que la resta de persones no tenen, però de persecució a l’independentisme n’hi ha hagut sempre i no és cap novetat. Només que ara es fa contra les administracions públiques.

—La vostra citació com a investigada, com la interpreteu?
—Dins la lògica d’atac de l’estat espanyol contra el poble català i, sobretot, contra els càrrecs electes, perquè és on realment poden cercar les principals contradiccions. Al carrer no n’hi ha tantes, però a les institucions sí. És un atac més de l’estat espanyol. Un intent de frenar aquest procés d’independència irreversible que ja fa molt de temps que s’ha engegat i que s’accentua en els càrrecs electes dels municipis que són majoritàriament independentistes i governats per partits favorables a la independència. I en el cas de Berga és així perquè la majoria de regidors són independentistes. Ho veig com un dels atacs que l’estat espanyol té previstos per mirar de desgastar les formacions que tenen una clara visió rupturista.

—Si us tornéssiu a trobar en la mateixa situació, actuaríeu igual i mantindríeu l’estelada, tot i la pressió judicial?
—I tant. Actuaria de la mateixa manera.

—Demanaríeu a la resta de batlles sobiranistes que actuessin igual?
—Sí, perquè en el meu cas sabia que ho feia d’acord amb allò que va decidir el plenari del consistori. Ho demanaria perquè ha quedat claríssim que la voluntat popular és de dur endavant el procés cap a independència i de trencar amb l’estat espanyol. En aquest cas no parlem de delictes greus, sinó de mantenir una estelada penjada al balcó. A més, parlem d’una bandera que no és reconeguda com a tal enlloc. L’ajuntament no és una seu electoral i no ha d’implicar cap problema que hi hagi l’estelada. M’agradaria que tothom apel·lés directament a la sobirania popular i a les demandes del poble i que en endavant les coses es fessin d’acord amb aquestes voluntats del país.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any