El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reconegut que el govern de Rajoy continua destituint càrrecs de la Generalitat si rep informació que van participar en l’organització del referèndum. Això ja se sabia i la destitució de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), l’escola de Policia de Catalunya, Annabel Marcos, ho demostra. Però fins ara cap representant del govern espanyol no ho havia verbalitzat obertament.

‘Quan es detecta o es descobreix que una persona ha actuat en contra de la llei, si és un alt càrrec, és apartat de la seva responsabilitat’, ha dit Millo als micròfons de ‘El matí de Catalunya Ràdio’. I Mònica Terribas li ha demanat: ‘Però això no ho ha de decidir un jutge?’ I Millo ha estat clar: ‘No, perquè la decisió sobre un càrrec eventual correspon al govern espanyol.’

Arran de l’aplicació de l’article 155, el govern espanyol té la potestat de fer i desfer dins l’administració catalana. A banda Annabel Marcos, no fa gaire també va destituir el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons. La Guàrdia Civil va fer un escorcoll a casa seva i al seu despatx del Palau de la Generalitat durant unes diligències ordenades pel jutjat 13 de Barcelona en cerca d’un suposat ús de fons públics per al referèndum.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb