Més programació en català al festival Russafa Escènica
La programació aplega 22 propostes en tota mena de formats i espais d'aquest barri de València

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Dansa en una perruqueria, titelles en una galeria d’art i videoinstal·lacions en una escola. Aquest és l’esperit del festival Russafa Escènica que ja fa cinc anys que porta tota mena d’espectacles de petit format a edificis públics i privats del barri valencià de Russafa. El festival d’enguany, que va començar ahir i s’allargarà fins al 25 de setembre, té per tema central la por i ha augmentat la proposta d’espectacles en català.
La programació presenta un total de 22 propostes escèniques, dividides en tres categories: ‘Vivers’, que aplega propostes textuals i d’arts en moviment en espais molt reduïts i amb un aforament molt limitat; ‘Boscos’, que ofereix muntatges de durada mitjana i aforament més ampli; i ‘Hivernacle’, una producció pròpia del festival sorgida arran d’un taller de creació.
Entre tota l’oferta, a ‘Vivers’ en destaca Incolatus, una performança que barreja cant, actuació i projeccions per parlar de ritmes tradicionals, mitologia i òpera en una floristeria. També s’hi podrà veure l’espectacle de dansa Seyahat i la mallorquina Cristina Gavel hi presentarà la seva obra Efecte Fohen. De l’apartat ‘Boscos’, se’n destaca la comèdia No som ningú de la companyia de Carcaixent els Indecents; Suggestió, una obra de terror que barreja teatre i arts plàstiques i Joc de xiquetes, a càrrec de la companyia Bullanga.
Un dels trets distintius de Russafa Escènica és que aplega disciplines molt variades: teatre de text, dansa, performança, circ, titelles, música… i enguany, com a novetat, propostes pensades per a persones amb dificultat visual. I l’altre element singular és la transversalitat, perquè en l’organització s’hi impliquen artistes, gestors culturals, diverses administracions i també veïns del barri, negocis i entitats.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits