La parella de Marine Le Pen, Louis Aliot, ha donat la sorpresa i serà un dels quatre diputats catalans a l’Assemblea francesa. Amb el 91,82% dels vots escrutats, a la circumscripció del nord del Rosselló, el Front National ha guanyat amb el 50,56% dels vots contra la candidata de Macron, Cristina Espert.

A les altres tres circumscripcions catalanes s’imposen els candidats de La República en Marxa, el partit d’Emmanuel Macron, sobre els del Front National. El primer torn, de diumenge passat, va convertir els quatre districtes electorals de Catalunya Nord en un cara a cara entre els dos partits.

En la primera circumscripció, que inclou la majoria de poblacions al voltant de Perpinyà, Romain Grau ha revalidat la victòria de diumenge passat amb el 57,22% dels vots davant d’Alexandre Boló, del Front National.

En la tercera circumscripció, que va des de la perifèria de Perpinyà fins a la Cerdanya, Laurence Gayte ha obtingut el  59,31% dels sufragis, una victòria clara contra Sandrine Dogor, del Front National.

I en la quarta circumscripció, que bàsicament abasta el sud del Rosselló, Sébastien Cazenove ha obtingut el 57,97% dels vots davant de Stéphane Massanell, del Front National.

La participació a la Catalunya Nord ha estat molt baixa. En la primera circumscripció, del 40,66%; en la segona, on ha guanyat el Front National, del 45,64%; en la tercera, del 43,5%; i en la quarta, del 44,67%.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.