Maria del Mar Bonet i Alícia Casals rebran la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives

  • L'acte de lliurament es farà el 12 de juliol a la Universitat Autònoma de Barcelona

VilaWeb
Maria del Mar Bonet i Alícia Casals (fotografies: Júlia Partal / Institut d'Estudis Catalans).
Redacció
24.06.2022 - 12:10
Actualització: 24.06.2022 - 12:16

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats distingirà amb la Medalla d’Honor de la institució a l’enginyera Alícia Casals i la cantant i compositora Maria del Mar Bonet. L’acte de lliurament es farà el 12 de juliol a la Universitat Autònoma de Barcelona, tal com ha informat la Xarxa Vives en un comunicat a la seva pàgina web.

Bonet és una de les integrants de la Nova Cançó amb una trajectòria més sòlida i dilatada. La Xarxa Vives reconeix que la seva música mostra un profund arrelament a la cultura de les Illes, especialment de Mallorca. “Tot i que el seu primer èxit fou la reivindicativa ‘Què volen aquesta gent?'(1968), amb lletra de Lluís Serrahima, en general les seves cançons s’han centrat en continguts poètics, que van des d’un intens intimisme fins a una exaltació de vegades sensual”, afegeix la institució.

Casals ha treballat sobre robòtica intel·ligent amb aplicacions mèdiques com a directora del programa de robòtica de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya i ha desenvolupat prototips de sistemes robotitzats d’ajut a discapacitats i a intervencions quirúrgiques. També ha presidit uns quants congressos internacionals de robòtica experimental, arribant a ser vice-presidenta de la IEEE Robotics and Automation Society i presidenta del Technical Committee on Biorobotics de la IEEE Engineering in Medicine and Biology Society.

La Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats és la màxima distinció que atorguen les vint-i-dues universitats de la Xarxa Vives, en reconeixement de la trajectòria professional, el compromís amb la ciència, la cultura i la societat que, en diferents àmbits i disciplines, han fet les persones homenatjades, segons que assenyala el comunicat. D’ençà del 1995, any en què es van lliurar les primeres medalles, han rebut aquesta distinció 29 persones de diversos àmbits de coneixement.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any