El vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha centrat el seu discurs a llançar una dura crítica al govern de Pedro Sánchez per ‘haver pervertit el diàleg’ i per haver-se ‘alineat amb Vox‘. Al dirigent socialista li ha recordat la sentència de l’ONU: ‘Senyor Sánchez, té dos mesos per a alliberar els presos polítics. Si no, incomplirà la legalitat internacional.’

Segons la seva opinió, la repressió exercida contra l’independentisme ha ‘enfortit’ la convicció de molts ciutadans que Catalunya és ‘un país de drets i llibertats que no té cabuda en el seu estat’. Mauri, que ha augurat una sentència dura i llarga contra els dirigents jutjats davant el Tribunal Suprem, ha instat a respondre ‘com un sol poble’. ‘Quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret’, ha insistit.

Escolteu el seu discurs ací:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.