Manuel Valls reapareix a Barcelona

  • Ha presidit, amb Jaume Collboni, el lliurament del títol de cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa al cuiner Romain Fornell

VilaWeb
Manuel Valls, Romain Fornell i Jaume Collboni. (Fotografia: Europa Press)
21.11.2025 - 05:11

Manuel Valls, ex-primer ministre francès, ha presidit a Barcelona la cerimònia d’entrega del títol de cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa al cuiner Romain Fornell, originari de Tolosa i establert a Barcelona.

El batlle de Barcelona, Jaume Collboni, i la cònsol general de França a Barcelona, Azar Agah Ducrocq, també han assistit a l’acte, que s’ha fet a l’Azul Rooftop Barceloneta, un dels restaurants de Fornell. A l’entrega hi havia també els cuiners Carles Gaig i Óscar Manresa; el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, i diversos membres de la comunitat francesa a Barcelona.

Valls ha subratllat la importància de la distinció, que reconeix personalitats com Fornell, i l’ha defensat no solament com a gran cuiner sinó també com a amic. Fornell, al seu torn, ha recordat els orígens a Tolosa, ha donat les gràcies per l’ajut i els ensenyaments rebuts en la seva trajectòria, i ha destacat igualment Catalunya i els catalans, de qui n’ha après molt. “Tot és possible a la vida”, ha adreçat als seus fills.

Segons el decret del Journal Officiel de la République Française de 13 de juliol, Fornell suma “31 anys de servei” com a cuiner, començats al Lycée Hôtelier de Toulouse, i ha esdevingut l’únic xef francès que ha obtingut una estrella Michelin tant a França com a l’estat espanyol.

Nascut a Tolosa el 1976, es va iniciar en la gastronomia als quinze anys, i més endavant es traslladà a Barcelona per encapçalar el restaurant Caelis, amb què aconseguí una estrella Michelin.

Actualment, és director general del grup gastronòmic Goût Rouge i director gastronòmic de l’Hostal de la Gavina de S’Agaró (Girona).

Recomanem

Fer-me'n subscriptor