La majoria d’ultres del Nou d’Octubre accepten penes de 12 mesos a 24 de presó

  • Els altres processats, que no han admès els fets, començaran a ser jutjats el 4 de març

VilaWeb
EFE / Redacció
14.02.2024 - 11:57
Actualització: 14.02.2024 - 12:39

La majoria dels ultradretans processats (26 de 28) per les agressions feixistes en la manifestació del Nou d’Octubre de 2017 a València han acceptat condemnes de presó que van de dotze mesos a vint-i-quatre com a responsables d’un delicte d’odi, a més de multes per uns quants delictes de lesions i ordres d’allunyament de les entitats que formen part de la Comissió 9 d’Octubre. 

Amb l’acord, la majoria dels ultres reconeixen els delictes i esquiven la presó. Els altres dos processats, que no han admès els fets, entre els quals un locutor de televisió i de ràdio acusat de fer una crida per impedir la manifestació, seran jutjats a partir del 4 de març.

En un comunicat, la Comissió 9 d’Octubre ha destacat que sense la seva feina i la resta d’acusacions no s’haurien identificat tots els acusats. Així mateix, ha dit que la causa i el pacte posterior havien servit perquè es reconegués el caràcter polític de la violència antivalenciana i perquè els agressors tinguessin antecedents penals i haguessin de rescabalar les víctimes.

El portaveu de la comissió, Toni Gisbert, ha dit: “El resultat marca un abans i un després en la història de la lluita contra la violència feixista al País Valencià.” Alhora, ha assenyalat que la causa judicial ja ha tingut conseqüències visibles perquè els condemnats no poden entrar a l’estadi del València i s’ha dissolt “una penya violenta i protagonista de nombrosos incidents”.

Així mateix, Gisbert ha afirmat que la causa ha significat una condemna social contra els violents, i això ha permès que aquests darrers anys es pogués celebrar el Nou d’Octubre sense incidents. “Tot això ja és un èxit i un punt i a part, tenint en compte el context de la tradicional impunitat de què ha gaudit l’extrema dreta al País Valencià”, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any