Nova Democràcia, el principal partit de l’oposició a Grècia, ha advertit que no acceptarà cap acord amb Macedònia sobre el canvi oficial del nom d’aquest país si no arriba amb el suport d’una reforma constitucional, una hipòtesi que encara està sota discussió.

Atenes i Skopje han reprès els contactes per a resoldre una enquistada disputa sobre la denominació oficial de la que, avui per avui, segueix sent l’Antiga República Iugoslàva de Macedònia (FYROM). Els dos països s’ha mostrat optimistes i creuen que la qüestió es pot tancar en qüestió de mesos.

El líder de la Nova Democràcia, Kyriakos Mitsotakis, ha advertit davant dels periodistes extrangers que la reforma de la Constitució de Macedònia és una ‘condició necessària per a un acord’, malgrat que ha avançat que expressaran el seu posicionament al Parlament en cas que hi hagi algun altre pacte més concret.

Els canvis que reclama Nova Democràcia afectarien els articles que es refereixen a la nacionalitat i a l’idioma, entre més, i de moment han estat rebutjats pel govern de Macedònia. L’executiu grec, encapçalat per Alexis tsipras, no pot aprovar cap acord d’aquesta magnitud sense el suport de la principal formació de l’oposició.

Mitsotakis ha acusat Tsipras de fer una ‘diplomàcia secreta’ i l’ha instat a informar la resta de partits dels suposats avenços en el diàleg. Considera que les tàctiques del govern estan contribuint a la divisió de la població grega.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]