Lluís Llach tornarà a l’escenari el 18 de desembre en un concert del Debat Constituent

  • També hi actuaran els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, el mag Lari i Marta Carrasco

VilaWeb
Redacció
19.11.2021 - 12:24
Actualització: 19.11.2021 - 17:37

El Debat Constituent farà un concert el 18 de desembre al palau Sant Jordi que serà el retorn puntual de Lluís Llach a l’escenari. El concert servirà per a difondre en massa la feina del Debat Constituent, que d’ençà del mes de maig ha entrat en la fase participativa. A la presentació del concert, Llach ha defensat el procés participatiu per a establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya i ha deixat clar: “Un militant trist és la primera victòria del sistema.”

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

A més de Llach, hi actuaran els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, el mag Lari i Marta Carrasco, amb direcció musical de Carles Cases i escènica de Lluís Danés. Per entrar-hi caldrà mostrar el passaport covid i es vendran 16.000 entrades. Els inscrits al Debat Constituent ja poden comprar-ne una –costen entre 25 euros i 60– fent clic ací. Aquells que no es registrin al Debat Constituent s’hauran d’esperar al 29 de novembre per a poder-ne adquirir.

“La meva obsessió és que sigui un concert, i un espectacle bonic i emotiu”, ha proclamat Llach, que ha descartat que aquest retorn tingui continuïtat: “Professionalment, no m’he proposat de cantar mai més, és una cosa del passat; però en canvi no em puc negar, per convicció personal, a participar en coses que aquesta societat pateix i la revolta.” “Us puc dir la il·lusió immensa que tinc i les ganes de pujar a l’escenari que feia més de vint anys que no tenia”, ha afegit.

Lluís Llach ha estat vinculat al Debat Constituent d’ençà que va començar. El músic va ser el president del consell assessor que el president Quim Torra va designar per al naixement d’aquest espai, i posteriorment, la direcció va recaure en l’anomenada Coordinadora d’Enteses Locals, de la qual Llach també forma part. “No m’han vingut a buscar, perquè ja hi era”, ha dit. Llach no ha tingut inconvenient a explicar que la iniciativa del concert ha sorgit naturalment i “com a manera de fer-se possibilitat i autofinançar-se”. Gabriela Serra, també membre de la coordinadora i ex-diputada de la CUP, ha concretat més objectius de l’esdeveniment: “Volem posar reflexió, opció i decisió al crit per la vida, al crit del nostre país per una altra manera de viure i de mirar el futur, i volem que el concert ens ajudi a ampliar-ho i aprofundir-hi.” No debades, el concert té com a lema: “Lletra per a la música i la vida.”

El Debat Constituent és ara en una segona fase de desenvolupament, la participativa. D’ençà del mes de maig, totes les agrupacions locals poden dir-hi la seva sobre com voldrien que fos el futur polític i social de Catalunya. El concert pretén de donar visibilitat a aquest procés i eixamplar-lo. Quan acabi aquesta etapa, l’Entesa Nacional pel Debat Constituent convocarà el Fòrum Cívic i Social (FCS), que tindrà per objectiu sintetitzar els resultats a partir de les respostes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any