Aquesta setmana arriba a la gran pantalla el nou film de la saga Kingsman, El círculo de oro, dirigit per Matthew Vaughn i protagonitzat per Colin Firth, Julianne Moore, Halle Berry, Jeff Bridges i Channing Tatum. La nova cinta d’acció i espionatge és la seqüela Kingsman: servicio secreto i es basa en un còmic signat per Mark Millar, Vaughn i Dave Gibbons. Aquest film comparteix cartellera amb el film d’animació La Lego Ninjago pel·lícula, que s’estrena en català; el drama històric La reina Victoria y Abdul sobre l’amistat entre la reina Victoria i Abdul Karim, i el film bèl·lic danès A war, nominat als Oscar com a millor film de parla no anglesa l’any 2015.

Kingsman: The Golden Circle (Kingsman: El círculo de oro). Direcció: Matthew Vaughn. Intèrprets: Julianne Moore, Halle Berry, Sophie Cookson; Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong. Gènere: Acció. Esbós: Quan l’organització Kingsman és atacada i gairebé destruïda per una societat secreta liderada per Poppy i Eggsy, la resta de supervivents dels Kingsman demanen l’ajut dels Statesman, els seus equivalents nord-americans.

La Lego Ninjago pel·lícula (The Lego Ninjago Movie). Direcció: Charlie Bean, Paul Fisher i Bob Logan. Gènere: Animació. Esbós: En una illa anomenada Ninjago, les forces del bé i del mal hauran d’enfrontar-se en una aventura èpica i divertida. Un equip de sis joves que, en realitat, són uns guerrers secrets amb habilitats especials serà l’encarregat de defensar l’illa del maligne senyor de la guerra Garmadon. En català.

Victoria and Abdul (La reina Victoria y Abdul). Direcció: Stephen Frears. Intèrprets: Judi Dench; Eddie Izzard, Adeel Akhtar, Tim Pigott-Smith. Gènere: Drama. Esbós: Gran Bretanya, 1887. La casa reial anglesa no veu amb bons ulls la relació d’amistat i confiança que hi ha entre la vella reina Victòria i Abdul Karim, conegut com ‘el Munshi’. La situació empitjora quan, amb el pas del temps, el jove ajudant indi es converteix en el secretari personal de la reina.

 Krigen (A war, una guerra). Direcció: Tobias Lindholm. Intèrprets: Tuva Novotny, Charlotte Munck; Dar Salim, Alex Høgh Andersen, Phillip Sem Dambæk. Gènere: Bèl·lic. Esbós: El comandant de la companyia Claus Pedersen i els seus homes són estacionats en una província afgana. Alhora, a Dinamarca, la seva esposa prova de mantenir la seva vida quotidiana. Durant una missió de rutina, els soldats es troben atrapats en un foc creuat i, amb la finalitat de salvar els seus homes, Claus pren una decisió que tindrà greus conseqüències.

Es war einmal in Deutschland… (Bye Bye Germany). Direcció: Sam Garbarski. Intèrprets: Antje Traue, Jeanne Werner, Anna König; Moritz Bleibtreu, Mark Ivanir, Joachim Paul Assböck. Gènere: Històric. Esbós: Alemanya, 1945. Un grup de jueus supervivents dels camps de concentració nazis necessita diners per a arribar als Estats Units i començar una nova vida. Per aconseguir-ho, preparen una estafa a gran escala i venen roba de llit entre els alemanys, un producte molt demandat durant la postguerra.

The History of Love (La historia del amor). Direcció: Radu Mihãileanu. Intèrprets: Sophie Nélisse, Gemma Arterton, Masa Lizdek; Derek Jacobi, Elliott Gould, Marko Caka. Gènere: Drama. Esbós: Nova York, a l’actualitat. Un immigrant jueu de Polònia viu amb el record del gran amor de la seva vida. A l’altra banda de la ciutat, una adolescent plena de vitalitat troba l’amor per primera vegada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]