BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Les associacions de pares i mares d’alumnes catalans han llançat una campanya conjunta a les xarxes per lluitar contra el ciberassetjament a les escoles, en la qual s’activarà una pàgina web i publicaran una vinyeta mensual amb l’objectiu de “trencar el silenci”.

La campanya #ciberassetjamentzero, que ha comptat a la roda de premsa amb el suport de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, la llancen la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (Fapac), Dincat, la de Pares i Mares d’Alumnes de l’Agrupació Escolar Catalana (Afaec), la d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari (Fapes), la d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) i la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (Ccapac).

La presidenta d’Afaec, Betona Comín, ha assegurat que les federacions divulgaran per tots els seus canals de comunicació les vinyetes, i ha explicat que seran missatges simples que arribin de forma immediata per incidir a “trencar el silenci” i actuar a temps facilitant que els nens parlin.

La web que s’activarà tindrà informacions útils per als pares, i el president de Ccapac, Josep Maria Romagosa, ha remarcat que el ciberassetjament “no es tracta de bromes” i no es pot tenir una actitud neutra, però que tampoc s’han de demonitzar les noves tecnologies.

Romagosa ha afirmat que es tracta d’una campanya preventiva per poder “actuar amb reflexió i tranquil·litat”, i ha subratllat que es tracta d’una campanya feta des de les famílies i per a les famílies, i el secretari de Relacions Institucionals de Fapaes, Pere Farriol, ha considerat un èxit clamorós la unitat de les associacions.

La presidenta de Fapac, Montse Conejo, ha demanat estar “atents i proactius” davant aquesta problemàtica i ha aplaudit que les famílies s’hagin mobilitzat de forma conjunta, mentre que el de Fapel, Josep Manuel Prats, ha ressaltat el paper fonamental de les associacions de pares en el combat contra el ciberassetjament.

La representant de Dincat Isabel Montesinos ha assenyalat que la campanya pretén conscienciar que les famílies són part de la solució de la problemàtica, i ha fet especial incidència en el paper per combatre la problemàtica dels amics i la societat en general.

MISSATGES “SENSE INTERMEDIARIS”

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha assegurat que la problemàtica no és només una qüestió educativa, sinó social, i ha valorat que les pròpies famílies siguin les que donin els missatges de forma directa, “sense intermediaris”.

“Els centres no poden lluitar sols”, ha sostingut Ruiz, que ha dit que no serà una proposta aïllada i es podrà acompanyar de mesures i ha assenyalat que la societat ha de tenir una tolerància zero amb qualsevol ciberassetjament.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.