L’advocat del president de la Generalitat Quim Torra, Gonzalo Boye ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que si la Junta Electoral espanyola (JEC) aconsegueix el seu propòsit d’inhabilitar-lo com a diputat, el següent serà ell. En una piulada, afirma que la intenció és destituir-lo primer com a diputat i finalment com a president, i avisa que és l’estat democràtic de dret que hi ha en joc.

‘Avui volen Torra i, si l’aconsegueixen, demà voldran Sánchez, i, després, qualsevol’, ha afegit. ‘Un sector rellevant de la judicatura ha declarat la guerra a la democràcia i la pregunta és, ho permetrem?’, ha criticat.

En aquest sentit, Boye considera que no defensar Torra com a diputat equival a renunciar a defensar la sobirania del Parlament de Catalunya. ‘Això no és una qüsetió de persones, sinó de garanties democràtiques’, ha escrit poca estona després d’haver sabut que la Junta Electoral de Barcelona ha refusat les últimes al·legacions presentades ahir.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb