La Vinoteca Torres de Barcelona reinventa la seva enogastronomia de la mà de Mercès

  • L'espai gastronòmic compta amb el xef hispanoperuà Carlos Londres

VilaWeb
01.03.2017 - 18:34

L’espai gastronòmic compta amb el xef hispanoperuà Carlos Londres

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

La Vinoteca Torres de Barcelona, situada en el Passeig de Gràcia, ha reinventat el binomi entre vi i cuina de la mà de Mercè Solernou, l’alma mater del grup Mercès des del 1972, que està considerat un dels millors càterings d’Espanya.

Aquest espai gastronòmic va obrir les seves portes el 2008 amb Sagardi com a soci i gestor del restaurant, si bé el grup va finalitzar la seva cooperació amb Cellers Torres en aquest projecte a la fi del 2016 mitjançant un acord amistós entre ambdues parts.

En una trobada amb premsa aquest dimecres, el president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, ha volgut presentar el nou projecte gastronòmic de la Vinoteca Torres, el xef de la qual és l’hispanoperuà Carlos Londres.

“Li he anat seguint les passes fins que l’he contractat per la Vinoteca Torres”, ha afirmat Solernou sobre Carlos Londres, un cuiner que s’ha format a l’escola Hofmann i Le Cordon Bleu del Perú i que ha treballat als hotels W i Eurostar Gran Marina de Barcelona, així com al restaurant Aqua Nueva de Londres.

“Volem que la Vinoteca sigui un espai casual i friendly, que la gent recordarà i on tornarà per l’excel·lència de la gastronomia i dels nostres vins”, ha destacat Miguel A. Torres.

SABORS INTERNACIONALS

La Vinoteca Torres obre cada dia al migdia per poder donar servei culinari al turista estranger que visita la capital catalana i torna a obrir a les 19.30 per al servei de sopars, mentre que en les hores centrals de la tarda és un espai per degustar vins acompanyats d’algunes tapes.

Una de les especialitats més demandades de la carta, que parteix dels productes de temporada de Catalunya, però que també evoca tradicions culinàries d’altres països com el Perú i el Japó, és el Gall del Penedès en escabetx amb vi blanc i all negre, un plat que no sempre es pot degustar ja que només es realitzen dues matances al mes d’aquest animal.

Per maridar totes aquestes creacions, la Vinoteca ofereix una carta d’un centenar de vins, a gaudir en copa o en ampolla, que reflecteix les vinyes de Torres a Catalunya, Espanya, Xile i Califòrnia, així com altres cellers internacionals com Marqués de Riscal, Abadia Retuerta i Vega Sicilia, entre altres.

Actualment, Cellers Torres treballa en l’obertura d’una nova vinoteca a Santiago de Xile que preveu obrir en els propers mesos, si bé abans ha de tancar un altre espai gastronòmic que la firma va obrir a la mateixa ciutat, però a una altra zona que ja no resulta atractiva per a la companyia.

Recomanem

Fer-me'n subscriptor