La Societat Quebequesa de Ciència Política demana a Sánchez que retiri les acusacions contra els síndics de l’1-O

  • També li demanen que 'el seu govern deixi d'intimidar als acadèmics'

VilaWeb
Redacció
08.12.2018 - 20:13
Actualització: 10.12.2018 - 18:29

La Societat Quebequesa de Ciència Política ha escrit una carta oberta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on li demana que ‘el seu govern deixi d’intimidar als acadèmics’ i retiri les acusacions contra els síndics de l’1-O, ‘que són perilloses per a la salut de la vida democràtica’.

Al text, diuen que les acusacions de desobediència i d’usurpació de funcions contra els síndics van en contra de la llibertat d’expressió i la primacia de la llei, el que, al seu torn, soscava la llibertat acadèmica.

Llegiu ací la carta:

«Senyor Primer Ministre Sánchez,

La Societat Quebequesa de Ciència Política és un col·lectiu de més de 300 politòlegs i politòlogues, la missió és afavorir el desenvolupament de la investigació i de l’ensenyament de la Ciència Política. En aquest sentit, els membres de la nostra associació mantenen estrets vincles amb col·legues del món sencer i, en particular, amb Espanya.

En vista de la decisió del govern espanyol de processar diversos politòlegs i juristes que, en l’exercici de les seves funcions d’investigadors, han actuat a títol d’observadors davant la Comissió Electoral, per tal d’estudiar el desenvolupament del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya el 1r d’octubre de 2017, la Societat Quebequesa de Ciència Política desitja expressar les seves més profundes preocupacions respecte a l’incompliment dels valors i principis de les democràcies liberals. De fet, les acusacions de ‘desobediència’ i d”usurpació de funcions’ contra el professor Jordi Matas (Universitat de Barcelona), la professora associada Tània Verge (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona) i els juristes Marc Marsal (Universitat de Barcelona) i Josep Pagès (Universitat Autònoma de Barcelona), van en contra de la llibertat d’expressió i la primacia de la llei, el que, al seu torn, soscava la llibertat acadèmica.

Esperem ferventment que aquests desafiaments crucials per a la vida política del seu país es desenvolupin de manera justa, constructiva i democràtica. Per aquest motiu, insistim perquè el seu govern deixi d’intimidar als acadèmics i que retiri aquestes acusacions, que són perilloses per a la salut de la vida democràtica.

Si us plau accepti, primer ministre Sánchez, l’expressió dels nostres millors sentiments,

La Societat Quebequesa de Ciència Política»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any