Una explosió aquest matí al metro de Londres, concretament a la parada de Parsons Green (Wimbledon) ha deixat un balanç de divuit ferits, la majoria amb cremades, segons que ha assegurat la Policia Metropolitana de la ciutat. Fonts d’Scotland Yard han apuntat que l’incident es tracta com un acte terrorista.

El comissari assitent de la Policia Metropolitana de Londres ha assenyalat que l’explosició ha estat provocada per un ‘artefacte explosiu improvisat’. El cos policíac ha desplegat diversos agents armats al lloc dels fets.

La corporació de mitjans audiovisuals britànica BBC apunta que l’explosiu tenia un temporitzador.

Poc després que els cossos policíacs i els serveis d’emergència rebessin l’avís, a les 8.20, del matí, hora local (les 9.20 ací), els agents s’han desplaçat al lloc dels fets, han tancat l’estació i han suspès el servei entre les estacions d’Earl’s Court i Wimbledon. Els serveis d’emergència s’han traslladat al lloc dels fets.

Per les xarxes socials circula una fotografia d’un cubell de color blanc en flames que podria ser l’artefacte del qual parlen els testimonis, però no se n’ha pogut demostrar encara la veracitat. Riz Lateef, periodista de la BBC, ha arribat a l’estació poc després de l’incident i afirma que la gent corria atemorida cap a l’exterior. ‘Tenien talls i cremades’, afirma.

El servei d’ambulàncies de la ciutat hi ha enviat diversos efectius i ha emès un comunicat on assegura que la seva prioritat és copsar la gravetat i la naturalesa de les lesions dels afectats.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha mostrat suport als ferits i als serveis d’emergència amb una piulada:

En la mateixa línia s’ha pronuciat el cap de l’oposició al parlament britànic, el laborista Jeremy Corbin:

Amb un altre to s’ha expressat el president nord-americà, Donald Trump, que ha tractat el presumpte autor de ‘malalt’ i ‘boig’ i ha instat Scotland Yard a ser ‘proactiva’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]