La Junta Electoral Central ha acceptat d’ampliar una setmana el termini perquè els militars que són a missions internacionals puguin votar per correu a les eleccions del 27-S. D’aquesta manera, podran enviar les paperetes per correu fins el 24 de setembre, i no fins el 17 de setembre com la resta de votants.

Aquesta decisió arriba l’endemà que la Junta Electoral Central va denegar la petició de la Generalitat d’ampliar el termini previst per a demanar el vot per correu dels catalans residents a l’estranger, que s’acaba dissabte.

El govern ha explicat aquests últims dies que aquesta mena de sol·licitud s’havia fet en més ocasions, i que la Junta Electoral Central no s’hi havia negat mai.

Al text de la resolució, la Junta Electoral Central argumenta que no procedeix d’ampliar ‘de manera genèrica’ el termini previst per a sol·licitar el vot per correu perquè l’article 119 de la LOREG estableix el caràcter improrrogable dels terminis electorals. A més assenyala que a la petició del govern no s’acrediten ‘circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals’, al marge de la situació de vacances que acompanya bona part del període electoral.

A més, la Junta Electoral argumenta que l’ampliació del període hauria de ser ‘molt breu’, que podria suscitar ‘confusió’ i que alteraria els terminis següents del procés electoral. I encara més, apunta que, com que són més curts, això podria causar un ‘efecte contraproduent’ d’emissió de vots fallits.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.