El fiscal general de l’Aràbia Saudita ha demanat la pena de mort contra cinc dels implicats en l’assassinat del periodista Jamal Khaixoggi al consolat del regne a Istanbul el passat 2 d’octubre, segons que informa la cadena Al-Arabiya. Onze dels acusats en l’assassinat del periodista han comparegut davant d’un tribunal, segons el citat mitjà, en la primera vista en relació amb el cas, que ha commocionat a la comunitat internacional.

El fiscal ha explicat que ha enviat dues sol·licituds a Turquia en les quals reclama diverses proves al voltant de l’assassinat, però que de moment no ha obtingut cap resposta. Khaixoggi va ser assassinat el 2 d’octubre per un comando que va viatjar expressament des de l’Aràbia Sauidta, suposadament amb la intenció de convèncer-lo de tornar al país, perquè vivia exiliat als Estats Units.

No obstant això, la implicació d’almenys dues persones de l’entorn més proper al príncep hereu saudita en l’assassinat ha posat en dubte la versió oficial de Riad que ni el príncep Mohamed ni el seu pare, el rei Salman, estaven al cas de l’operació.

Presumptament, Khaixoggi va morir asfixiat i el seu cos hauria estat esquarterat i lliurat a un col·laborador local perquè se’n desfés. Ara per ara, les autoritats turques no han aconseguit trobar les restes del col·laborador del ‘Washington Post’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.