Les persones que ocupaven el pis del barri de Sant Roc de Badalona en el que es va originar l’incendi de fa una setmana que va causar la mort de tres persones estaven empadronades a l’ajuntament de la ciutat des de 2015, quan era batlle Xavier García Albiol, segons un informe municipal.

Segons ha publicat avui El Periódico de Catalunya, un informe dels serveis socials del consistori amb data de dijous passat determina que les persones que ocupaven el pis incendiat consten en el padró municipal des del 12 de gener del 2015.

Llavors era batlle de Badalona l’actual candidat pel PP, Xavier García Albiol, qui va anunciar aquesta setmana que presentarà una querella criminal per homicidi imprudent contra els ‘okupes que punxaven la llum’ a l’edifici incendiat en aquesta ciutat, que va originar el foc amb el resultat de tres morts i una trentena de ferits.

La família que ocupava el pis es va establir a final de 2004 i des de fa deu mesos és atesa pels serveis socials municipals, alertats pel jutge que porta el cas del seu desnonament. El citat informe de serveis socials qualifica l’ocupació de ‘precària’, pròpia de persones en situació de risc d’exclusió social.

El batlle de Badalona, Álex Pastor, convocarà una Junta Local de Seguretat per abordar els casos de sobreconsum elèctric i demanar la col·laboració de les forces de seguretat per evitar activitats il·legals que puguin provocar incendis com el que va causar tres morts dissabte passat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb