La cavalcada de Girona per primera vegada no pintarà el rei Baltasar. La junta de la confraria dels Manaies de la ciutat, que organitza l’acte, ho va decidir en una votació ahir al vespre. En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de l’entitat, Narcís Reixach, admet que la pressió mediàtica hi ha ajudat però també diu que en aquesta ocasió –i per primera vegada– dels vuit candidats que tenien per fer el paper, tres eren negres. Reixach assegura, en canvi, que la comitiva continuarà pintant-se perquè hi ha una llista i només es fan canvis si hi ha baixes. La decisió arriba pocs dies després de la campanya de ‘Casa nostra, casa vostra’, juntament amb altres entitats, per demanar als ajuntaments i comissions que busquessin persones negres per fer de reis i patges. Juntament amb Girona, altres poblacions com Figueres tampoc no pintaran enguany el rei Baltasar.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb