La idea de fer camí marca el tradicional concert de nadales de l’Orfeó Català a la plaça del Rei de Barcelona

  • "Joia en el Món", "Fum, fum, fum" i "The music of stillness" són algunes de les peces interpretades pels cantaires

VilaWeb
Redacció
04.01.2023 - 22:01
Actualització: 05.01.2023 - 07:41

L’Orfeó Català i cantaires del Cor Jove i del Cor de Noies de l’Orfeó Català han ofert a la plaça del Rei el tradicional concert de nadales. Els cantaires dels cors de l’Orfeó Català han actuat sota la direcció de Pablo Larraz, director de l’Orfeó Català, i de Montse Meneses, sotsdirectora de l’Orfeó Català, amb Pau Casan al piano. En declaracions a l’ACN, Larraz ha destacat que les cançons interpretades es basen en “la idea de fer camí” i reflexionen també sobre el moment actual. S’han interpretat temes tradicionals com ‘Joia en el Món’ o ‘Fum, fum, fum’, i també obres que es van oferir en el Concert de Sant Esteve com ‘The music of stillness’.

Larraz ha indicat que cada any al concert de la plaça del Rei fan servir peces interpretades per Sant Esteve, tot i que el format és diferent, ha afegit. Ha recordat que el concert del 26 de desembre es basava en la idea de fer camí perquè “moltes cançons parlaven dels pastors que caminen i la vida que camina i hi ha una sèrie de nadales que parlen sobre aquest tema”. Així ha indicat que volien reflexionar sobre el moment actual. Larraz ha admès que és un concert molt especial per a ells. “Són dates festives, però aquest any hi ha molta gent, 90 persones, amb una base important de l’Orfeó amb cantaires del Cor Jove i del Cor de Noies”, ha declarat.

El concert s’ha iniciat amb la suite ‘Nadales de Sant Esteve’, estrenada el passat dia 26 al Palau de la Música i arranjada per Andreu Diport que inclou dues nadales internacionals harmonitzades per Manuel Oltra –‘Ha nascut el Déu infant’ (francesa) i ‘Aclarida’ (siciliana)– i una de les nadales –‘Vom Himmel hoch’, o ‘Engel kommt!’ (alemanya)– inclosa en ‘Une cantate de Noël’, d’Arthur Honegger.

A continuació s’han interpretat temes tradicionals com ‘Joia en el Món’ o ‘Fum, fum, fum’, i també obres que es van oferir en el Concert de Sant Esteve com ‘The music of stillness’, d’Elaine Hagenberg, sobre un poema de Sara Teas, i com a record de les víctimes de la guerra d’Ucraïna, l’arranjament de Bernardo Latini sobre la cançó tradicional ucraïnesa ‘Shchedryck’. El concert ha acabat amb ‘El cant de la Senyera’, l’himne de l’Orfeó Català, amb música del mestre Lluís Millet sobre un poema de Joan Maragall.

L’actuació, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les celebracions de Nadal, ha estat de franc.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Fer-me'n subscriptor