Harvard estudiarà la política de clústers catalana com un cas d’èxit global

  • Torrent assegura que Catalunya és pionera en aquesta estratègia econòmica d'ençà de fa tres dècades

VilaWeb
Redacció
16.12.2022 - 20:19
Actualització: 16.12.2022 - 20:36

La Harvard Business School estudiarà la política de clústers catalana com un cas d’èxit global en l’impuls de la col·laboració empresarial i de foment del valor compartit, segons que ha anunciat el Departament d’Empresa i Treball.

L’anunci s’ha fet durant el Cluster Day, un acte per a commemorar els trenta anys de la política de clústers a Catalunya. El conseller Roger Torrent ha estat l’encarregat de tancar la jornada, i en el discurs de clausura ha assegurat que Catalunya era pionera: “Han canviat moltes coses al nostre país i a escala europea, i avui continuem essent referents.”

 

Segons el Departament, la Universitat Harvard se centrarà a analitzar l’enfocament de la política de clústers catalana en el diàleg estratègic entre les empreses. També s’analitzarà la col·laboració público-privada com a punt de partida de la situació estratègica de les empreses i la relació entre els clústers i l’estratègia econòmica del país.

Els clústers, una eina de competitivitat

Segons dades d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, la facturació de les empreses sòcies de clústers ha crescut més d’un 25% entre el 2017 i el 2020, davant del 10% de les companyies amb característiques similars que no formen part d’aquesta mena d’entitats.

L’ocupació que generen les empreses de clústers també s’incrementa més d’un 18% en aquest període, davant del 12% de la resta. Quant a l’EBITDA, és a dir, el benefici de les empreses abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions, és un 5% superior en el cas de les empreses sòcies de clústers respecte d’aquelles que no hi participen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any