29.11.2016 - 17:54
VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Guia Repsol ha concedit els seus sols a un total de 39 restaurants de la Comunitat Valenciana. Entre les novetats, la “magnífica experiència gastronòmica” de Casa Manolo de Daimús (València) augmenta d’un a dos Sols Repsol. Alhora, La Perla de Xàbia (Alacant), Populi Bistró (Alacant) i Casa Jaime, a Peníscola (Castelló) aconseguixen un Sol Repsol per la seua interpretació de la cuina local, especialment productes de mar i arrossos.
En concret, tres establiments valencians són distingits amb la màxima consideració, els tres sols. Es tracta de Quique Dacosta a Dénia (Alacant); L’escaleta, a Cocentaina (Alacant) i Ricard Camarena, a València.
A més, 15 restaurants es fan en esta ocasió amb dos sols: Bon Amb; Casa Pepa; La Finca; La Sirena; Nou Manolín; Peix i Brases, a la província d’Alacant; i Apicius; Askua; Casa Manolo; El Poblet; Kaymus; Komori; Riff; Vertical i Vinícolas-Raúl Aleixandre en la de València.
Amb un sol apareixen els castellonencs Aqua; Arbequina; Cal Paradís; Casa Jaime; Chuanet i Dalua; els valencians Canalla Bistró; La Salita; Morgado; Q’Tomas? i Vuelve Carolina; i els alacantins Casa Cantó; El Portal Taverna&Wines; Elías; La Ereta; La Perla de Xàbia; La Taverna del Gurmet; Monastrell; Paco Gandía; Piripi i Pópuli Bistró.
A tot Espanya, Guia Repsol 2017 ha distingit amb Sols a més de 500 restaurants, els que conformen el panorama gastronòmic més complet de la geografia nacional, que enguany destaca especialment per la seua gran diversitat, el sorgiment nous talents i la creativitat dels seus cuiners, informen els responsables de la iniciativa en un comunicat.
CATALUNYA I EL PAÍS BASC SEGUIXEN AL CAPDAVANT
El llistat de Sols ho componen 36 restaurants que obtenen la màxima qualificació, 155 dos Sols i 312 un Sol Repsol. Catalunya i el País Basc continuen sent referents de l’alta gastronomia en tindre huit restaurants amb tres Sols, seguides de Madrid amb set. També és destacable l’evolució gastronòmica de la comunitat de Castella i Lleó amb set nous restaurants que aconseguixen Sols Repsol.
Enguany, 13 nous establiments pugen d’un a dos Sols i 47 lluïxen el seu primer Sol Repsol, el que mostra “la maduresa assolida per una generació de cuiners ja consolidats i l’enorme potencial dels nous talents”.
L’edició 2017 de Guia Repsol està composta per dos volums, un amb els imprescindibles i actualitzats mapes de carreteres d’Espanya i Portugal, amb el seu inconfusible espiral taronja; i un segon volum que conté els millors restaurants del país i informació turística dels destins més destacats.