El conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha respost a la carta que el ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, li ha enviat aquest matí per anunciar-li un increment dels efectius de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya. Forn ha respost que els recursos humans, tècnics i materials dels quals disposen els Mossos d’Esquadra són suficients per a garantir la seguretat i l’ordre públic a Catalunya.

També ha explicat que el Departament d’Interior no tenia cap informació sobre ‘actes tumultuaris’ aquests últims dies i ha recordat que les mobilitzacions de la ciutadania havien estat pacífiques. Així mateix, ha traslladat a Zoido que els ciutadans s’acullen als seus drets de reunió i manifestació.

Avui Forn ha denunciat públicament que l’estat espanyol està preparant la intervenció dels Mossos d’Esquadra i el relleu del comandament del cos policíac.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]