Els cineastes Edgar Wright i Neil Marshall rebran el Premi Màquina del Temps al Festival de Sitges d’enguany

  • S'hi projectaran films com "Credita", de Carlota Pereda, i "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen

VilaWeb
ACN
27.07.2022 - 18:26

Els cineastes Edgar Wright i Neil Marshall rebran el Premi Màquina del Temps al Festival de Sitges d’enguany. El certamen, que celebrarà la cinquanta-cinquena edició, ha anunciat que projectarà films com Cerdita, el debut de Carlota Pereda després del seu curtmetratge homònim guanyador del Goya, i As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, un enjòlit fosc i incòmode. D’altra banda, el festival ha explicat que l’actriu francesa Brigitte Lahaie rebrà el Premi Nosferatu d’enguany.

Les últimes novetats del cinema de gènere internacional

Segons que ha confirmat el festival, projectarà les últimes novetats del cinema de gènere internacional, com ara l’òpera prima de Goran Stolevski, You won’t be alone, que portarà una bona dosi de folk-horror al festival.

After Yang, la cinta de ciència-ficció futurista de Kogonada i l’enjòlit psicològic Resurrection, d’Andrew Semans també hi seran. Justin Benson i Aaron Moorhead, exponents de la ciència-ficció de baix pressupost, tornen a Sitges amb Something in the dirt.

En el terreny del terror hi haurà propostes com la britànica Enys men, de Mark Jenkin; The tower, de Guillaume Nicloux, i Speak no evil, on el director Christian Tafdrup garanteix sadisme i crueltat.

Des de Bèlgica, el futur postapocalíptic s’explora a Vesper, de Kristina Buozyte i Bruno Samper, i la vencedora del festival Fantasia 2022, Megalomaniac de Karim Ouelhaj, també hi serà projectada.

També s’estrenarà mundialment la mitologia fantàstica Irati de Paul Urkijo, Viejos, el film de terror dirigit per Raül Cerezo i Fernando González Gómez, Asombrosa Elisa, de Sadrac González, La paradoja de Antares, de Luis Tinoco. Sitges serà el lloc on poder veure l’esperada Halloween ends, de David Gordon Green.

Films asiàtics com el sud-coreà Emergency Declaration, de Han Jae-rim, assegura acció dins un avió comercial que es veu obligat a fer un aterratge d’emergència, el japonès Takashi Miike, tancarà la trilogia The Mole Song, i el taiwanès Chris Huang proposa amb Demigod: The Legend Begins un film d’arts marcials amb sorprenents efectes visuals sobre un metge que rep entrenament per convertir-se en un expert en espases.

¿Quina és la programació per les seccions d’animació i documental?

La pel·lícula d’obertura de la secció Anima’t serà Oink, un film holandès en stop-motion dirigit per Mascha Halberstad sobre una nena de nou anys que rep com a regal del seu avi un porquet. També formaran part de la programació, la francesa Princesse Dragon, d’Anthony Roux i Jean-Jacques Denis, i la colombiana La otra forma, de Diego Felipe Guzmán.

El festival opta de nou pels documentaris amb treballs com Lynch/Oz, del cineasta Alexandre O. Philippe; Jurassic Punk, de Scott Leberecht; Boris Karloff: The Man Behind the Monster de Thomas Hamilton; El cineasta perdido de Javier Pueyo i Valentine Iconaru; El celo, de Antoni Aloy; i Orchestrator of Storms: The Fantastique World of Jean Rollin de Dima Ballin i Kat Ellinger.

 

Podeu consultar ací tota la programació del festival que ha estat confirmada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any