Entra en vigor l’ampliació de capacitat al 70% a cinemes i teatres de Barcelona

  • Segons el Departament de Salut, 'les activitats culturals d'arts escèniques i musicals no són activitats en què s'hagin produït brots significatius

VilaWeb
EFE
22.09.2020 - 10:36
Actualització: 22.09.2020 - 12:26

L’ampliació al 70% de l’aforament en els equipaments culturals, cinemes i teatres a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que estava restringida al 50% per les mesures anti-covid-19, entra en vigor avui amb la publicació al DOGC d’una resolució signada per la consellera de Salut, Alba Vergés. Segons la resolució, l’ampliació de l’aforament al 70% afecta tots els equipaments culturals, cinemes, teatres i sales de concerts dels municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

A tots aquests municipis es mantenen fins al 30 de setembre les mesures anti-covid-19 de restricció d’aforaments, horaris i activitats a bars i restaurants, terrasses i altres equipaments. En la seva resolució, el Departament de Salut explica que aquesta ampliació de l’aforament en els equipaments culturals s’ha adoptat ‘a partir de les dades que proporcionen els informes diaris de seguiment’. En aquest sentit, argumenta que ‘la situació de control de la pandèmia, la suficiència de les mesures i, d’acord amb aquestes noves dades, es justifica la flexibilització de les mesures que restringeixen l’aforament en relació amb les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, atenent els principis de necessitat i de proporcionalitat i de menor afectació als drets de les persones’.

També ressenya que ‘durant l’etapa de la nova represa i davant la proliferació de brots epidèmics, les mesures dirigides a prevenir, controlar i contenir l’extensió comunitària de virus, com les limitacions d’aforaments, adoptades específicament als municipis afectats i també amb eficàcia per a tot Catalunya, han tingut un efecte positiu sobre la taxa de transmissió de virus, que ara se situa en una tendència clara a la disminució’. ‘Aquesta dada -afegeix la resolució-, al costat de l’estabilització de les dades assistencials en el seu conjunt i l’evidència que es disposa en relació amb la caracterització dels brots respecte dels àmbits on s’estan produint, permeten una reducció de les mesures restrictives en els àmbits d’activitat esmentats’.

Segons el Departament de Salut, ‘les activitats culturals d’arts escèniques i musicals no estan sent activitats que l’evidència actual demostri que s’hagin produït brots significatius i que el desenvolupament d’aquestes activitats suposi un risc elevat en la transmissió comunitària de la covid-19’. Aquestes activitats, a més, tenen plans sectorials aprovats pel PROCICAT i, segons la resolució, ‘majoritàriament comporten nivells de contacte i interacció social de menys risc, amb persones assegudes durant la majoria del temps que dura l’activitat i amb poc moviment i interacció social amb altres persones que comparteixen l’activitat, que altres activitats’. La resolució recorda que altres activitats lúdiques, recreatives i equipaments esportius, com piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com gimnasos i instal·lacions esportives, seguirà amb l’aforament reduït al 50%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any