S’estrena la nova web de la Revista de l’Alguer per a potenciar-hi la llengua i la cultura catalanes
La pàgina d'Òmnium Cultural de l'Alguer inclou actualitat i recupera l'obra digitalitzada del poeta i filòleg Rafael Caria

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Ja s’ha activat la web de la Revista de l’Alguer, allotjada a la web d’Òmnium Cultural de l’Alguer. D’aquesta manera, pren forma el projecte premiat per la Fundació puntCAT ara fa just un any per a la digitalització de l’obra del poeta i filòleg alguerès Rafael Caria i de recuperació de la Revista de l’Alguer, que ell mateix va fundar. ‘En aqueixa pàgina web seran publicades totes les obres de Caria i després la revista, dedicada a la història, la sociolingüística, la situació de l’alguerès i la llengua sarda, i a altres notícies sempre relatives a la nostra situació’, explicava a VilaWeb Esteve Campus, president d’Òmnium Cultural a l’Alguer.
La Revista de l’Alguer fou publicada durant deu anys, entre el 1990 i el 1999, pel Centre de Recerca i Documentació Eduard Toda. I ara fa deu anys, en van ser digitalitzats tots els volums, consultables a la web de l’Institut d’Estudis Catalans. Des d’aquesta nova web, també s’hi podrà accedir, a més de consultar tota l’obra digitalitzada de Rafael Caria: des de la traducció del llibre d’Eduard Toda L’Alguer, un poble català d’Itàlia fins als estudis de toponomàstica de l’Alguer i els estudis de sociolingüística.
D’una altra banda, aquesta nova Revista, que neix amb el propòsit de promoure i divulgar la llengua catalana i la cultura sobretot a l’Alguer, té una altra macrosecció dividida en diverses àrees temàtiques, com notícies, llengua, cultura, tradicions, vídeos, fetes amb les aportacions de diversos col·laboradors. I amb un espai també de notícies sobre la relació de l’Alguer amb la resta dels Països Catalans.
La presentació pública oficial d’aquest projecte que neix ara s’havia d’haver fet a l’Alguer el 15 de maig, amb l’assistència també dels responsables de la Fundació puntCAT, però no va ser possible per causa de l’emergència sanitària per la Covid-19.
Entrevista a Esteve Campus: ‘Gràcies al treball de Rafel Caria l’alguerès té importància i dignitat’
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits