Ja s’ha activat la web de la Revista de l’Alguer, allotjada a la web d’Òmnium Cultural de l’Alguer. D’aquesta manera, pren forma el projecte premiat per la Fundació puntCAT ara fa just un any per a la digitalització de l’obra del poeta i filòleg alguerès Rafael Caria i de recuperació de la Revista de l’Alguer, que ell mateix va fundar. ‘En aqueixa pàgina web seran publicades totes les obres de Caria i després la revista, dedicada a la història, la sociolingüística, la situació de l’alguerès i la llengua sarda, i a altres notícies sempre relatives a la nostra situació’, explicava a VilaWeb Esteve Campus, president d’Òmnium Cultural a l’Alguer.

La Revista de l’Alguer fou publicada durant deu anys, entre el 1990 i el 1999, pel Centre de Recerca i Documentació Eduard Toda. I ara fa deu anys, en van ser digitalitzats tots els volums, consultables a la web de l’Institut d’Estudis Catalans. Des d’aquesta nova web, també s’hi podrà accedir, a més de consultar tota l’obra digitalitzada de Rafael Caria: des de la traducció del llibre d’Eduard Toda L’Alguer, un poble català d’Itàlia fins als estudis de toponomàstica de l’Alguer i els estudis de sociolingüística.

D’una altra banda, aquesta nova Revista, que neix amb el propòsit de promoure i divulgar la llengua catalana i la cultura sobretot a l’Alguer, té una altra macrosecció dividida en diverses àrees temàtiques, com notícies, llengua, cultura, tradicions, vídeos, fetes amb les aportacions de diversos col·laboradors. I amb un espai també de notícies sobre la relació de l’Alguer amb la resta dels Països Catalans.

La presentació pública oficial d’aquest projecte que neix ara s’havia d’haver fet a l’Alguer el 15 de maig, amb l’assistència també dels responsables de la Fundació puntCAT, però no va ser possible per causa de l’emergència sanitària per la Covid-19.

Entrevista a Esteve Campus: ‘Gràcies al treball de Rafel Caria l’alguerès té importància i dignitat’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.