La manca de majoria absoluta de Demòcrates al Consell General després de les eleccions andorranes ha fet multiplicar els contactes entre les formacions per arribar a possibles pactes. El Partit Socialdemòcrata, encapçalat per Pere López, s’ha reunit aquest matí amb els Liberals per presentar-los una proposta de sindicatura plural de la nova legislatura i per analitzar les possibilitats d’obtenir el suport dels consellers liberals a la investidura de López com a cap de govern.

Els socialdemòcrates critiquen la manca de voluntat de diàleg real dels Demòcrates en la reunió que van fer amb Xavier Espot. Aquesta reunió d’ahir amb els Liberals, encapçala Jordi Gallardo, amb els quals es van presentar en coalició, ha estat un primer contacte exploratori.

Per una altra banda, els Liberals es deixen estimar i asseguren que estudiaran les ofertes rebudes pels Demòcrates i pel PS. La setmana vinent reuniran el comitè executiu per decidir què votaran a la sessió constitutiva del Consell General del 2 de maig. Ahir –diuen– van limitar-se a escoltar les propostes del PS perquè la sindicatura sigui representativa de totes les forces parlamentàries i els punts més destacats que López exposarà en el debat d’investidura, però no n’han fet cap valoració.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.