Setanta-tres controladors, dels vuitanta-dos acusats pel caos aeri del pont de la Puríssima de l’any 2010, pagaran una multa per haver abandonat la torre del control. Els responsables sindicals assumiran, a més, una inhabilitació de cinc mesos. Les multes seran de deu mil euros, menys per als sis responsables sindicals, que n’hauran de pagar trenta mil. Aquest és l’acord aconseguit avui entre la fiscalia i les defenses dels treballadors, en l’arrencada del judici a l’audiència de Palma. La fiscal ha retirat l’acusació contra set controladors i ara el pacte haurà de ser ratificat pels acusats.

Ahir el van ratificat una vintena de controladors, els citats a la primera jornada de judici, i la resta el ratificaran durant la setmana. La vaga va començar el 3 de desembre del 2010. Dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa no van sortir vols des de divendres al capvespre fins a dissabte a la nit. Es van arribar a endarrerir o cancel·lar 452 vols i 40.000 persones en van rebre les conseqüències.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb