El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem no negociarà el pressupost amb el govern si abans l’executiu de Quim Torra no els fa arribar una proposta de comptes i de reforma fiscal. Segons fonts parlamentàries, els comuns han descartat fer cap altra reunió si l’equip del vice-president del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, no els facilita aquesta documentació prèviament. De fet, la formació ha lamentat que des de la conselleria s’hagin compromès a fer-los arribar una proposta de reforma fiscal i que aquesta no hagi arribat. Tal com han pronosticat durant el ple d’aquest dimecres, els comuns es mostren convençuts que el govern preveu una pròrroga pressupostària, com a mínim, pel principi de 2019.

Les mateixes fons han avançat que des de la conselleria d’Economia s’han fet els primers contactes amb el grup de comuns per trobar una data per celebrar una segona reunió. Una trobada que descarten si no tenen abans, com a mínim un ‘escaleta’ del pressupost català i les partides que es destinaran a cada departament.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb