tribunal constitucional

El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha declarat per unanimitat ‘inconstitucionals i nuls’ els punts 1, 2 i 3 de la moció del Parlament de Catalunya del 5 de juliol del 2018 que reiterava els ‘objectius polítics’ de la resolució del 9-N. Els magistrats deixen sense efecte d’aquesta manera el contingut principal d’una declaració d’intencions polítiques en què el Parlament ratificava la seva ‘ferma voluntat’ de ‘dur a terme les actuacions necessàries’ per ‘assolir i culminar la independència de Catalunya’.

La decisió del TC es notificarà amb una sentència que es donarà a conèixer en els pròxims dies. La resta dels punts d’aquella moció, on el parlament instava el govern a fer efectiu el contingut de diverses lleis suspeses pel propi TC, han quedat vius.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.